SGS Academy Netherlands - Normkennis ISO 14001

Normkennis ISO 14001

U doet kennis op over milieumanagementsysteem en wettelijke vereisten

mijn aanbod

Omschrijving

Tip! Deze training wordt ook in Antwerpen, België verzorgd, bekijk hier de planning.

Level 1, basis en introductie

ISO 14001 milieumanagement wordt als internationale norm door organisaties gebruikt om een passend milieubeleid te ontwikkelen. Het opzetten van een milieumanagementsysteem geeft organisaties de mogelijkheid om hun invloed op het milieu structureel te beheersen en waar mogelijk te verbeteren.

Deelnemers krijgen in deze training inzicht in de ontwikkeling en de werking van een milieumanagementsysteem. De trainer bespreekt daarbij ook de wettelijke vereisten.

Onze trainers zijn tevens Lead Auditoren die in de dagelijkse praktijk audits uitvoeren hiermee zijn zij in staat om een vertaling te maken vanuit hun praktijkervaring naar de situatie van de deelnemers.

Deelnemers moeten ter voorbereiding de ISO-norm meenemen naar de training. Indien uw bedrijf nog niet in bezit is van de ISO-norm dan kunt u deze bestellen via www.nbn.be of www.nen.nl

Doelstellingen

Deelnemers krijgen in deze training inzicht in de ontwikkeling en de werking van een milieumanagementsysteem. De trainer bespreekt daarbij ook de wettelijke vereisten.

  • Wat is milieumanagement
  • Inleiding in milieuwetgeving (c.q. arbo-wetgeving)
  • Vertaling van ISO 14001 naar de praktijk
  • Onderdelen van de ISO 14001-norm
  • Opzetten en uitvoeren van een milieu-inventarisatie
  • Het onderscheiden van de milieueffecten en -aspecten
  • Implementeren van milieumanagementsystemen

Doelgroep

Deze introductietraining is bestemd voor iedereen die te maken heeft met bedrijfsinterne milieuzorg, onder wie leidinggevenden, milieucoördinatoren, kwaliteitscoördinatoren en vergunning- verleners/-handhavers.

Informatie

{B35035D7-1AB6-42BD-97BF-6E8097F35E3D}

Systeem ondervindt momenteel problemen en we werken aan een oplossing. Als u een fout tegenkomt, kom dan snel terug en probeer het opnieuw.
loading...