
Omschrijving
ISO 45001 is een gezondheid- en veiligheidzorgsystemen. Het doel is om organisaties te kunnen helpen de negatieve gevolgen van beroepsgerelateerde ongevallen en ziekten te bestrijden. Door het verstrekken van een kader ter verbetering van de veiligheid van de werknemer, verminderen van risico's van de werkplek en betere veiliger arbeidsomstandigheden te creëren. ISO heeft de ISO 45001-norm opgesteld in lijn met de High Level Structure van de Annex SL. Hiermee kan de norm eenvoudig geïntegreerd worden in andere managementsystemen, zoals ISO 9001 en ISO 14001. Graag ondersteunen wij u met de migratie naar ISO 45001.
Tip! Deze training wordt ook in Antwerpen, België verzorgd, bekijk hier de planning.
Level 2, planning en implementatie
Wij ondersteunen u graag met de migratie naar ISO 45001. In onze 1-daagse migratie training geven wij aanvullende uitleg over de wijzigingen en hoe u het huidige OHSAS-systeem over kunt zetten naar ISO 45001.
De belangrijkste wijzigingen
- De opzet van de ISO 45001-norm is conform de ISO High Level Structure (HLS). Op basis van de HLS is in ISO 45001 naast het begrip ‘risico’ ook ‘kans’ geïntroduceerd.
- In ISO 45001 wordt onderscheid gemaakt tussen veiligheids-gezondheidsrisico’s en -kansen en kansen van de organisatie. Het voldoen aan compliance verplichtingen (waaronder ook wet- en regelgeving) is tevens een belangrijke doelstelling van het veiligheids-gezondheidsmanagementsysteem.
- Op basis van de HLS is er ook een nieuwe hoofdstukindeling geïntroduceerd. Doelstelling van deze indeling is dat het voor organisaties makkelijker wordt gemaakt om meerdere managementsystemen te integreren, bijvoorbeeld ISO 9001 en ISO 14001.
Doelstellingen
Deelnemers krijgen in deze training uitleg over de nieuwe ISO-norm. Daarnaast doen de deelnemers kennis op hoe ze het huidige OHSAS-systeem over kunnen zetten naar ISO 45001.
Doelgroep
Deze training is bedoeld voor veiligheids-gezondheids-en preventiemedewerkers, kwaliteitsmanagers en operationeel leidinggevenden die kennis op willen doen over de transition van hun huidige OHSAS-systeem naar het nieuwe arbeidsgezondheid- en veiligheidsmanagementsysteem.
