Normkennis ISO 22000 & FSSC 22000

U krijgt inzicht in de opbouw en inhoud van de ISO 22000- en FSSC 22000-norm.

mijn aanbod

Omschrijving

Tip! Deze training wordt ook in de Nederland (omgeving Zeist) verzorgd, bekijk hier de planning.

Level 1, basis en introductie

ISO 22000 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van voedselveiligheid en is bedoeld om de eisen voor het beheer ervan voor organisaties in de voedselketen te harmoniseren. Hiermee is de norm van toepassing op elk bedrijf dat levensmiddelen bereidt, verwerkt, behandelt, verpakt, distribueert of verhandelt, maar ook bedrijven die diensten of producten leveren aan de voedingsmiddelenindustrie zoals verpakkings- en schoonmaakmiddelen, ongediertebestrijding en schoonmaak. Specifiek voor bereiders, verwerkers en verpakkers van levensmiddelen is de norm uitgebreid met eisen voor basisvoorwaardenprogramma’s volgens FSSC 22000.

In deze 1-daagse training krijgen de deelnemers inzicht van de ISO 22000- en FSSC 22000-norm. De trainer bespreekt de opbouw en de inhoud. Doormiddel van cases wordt een vertaling gemaakt naar de praktijksituatie van de deelnemers.

Deelnemers moeten ter voorbereiding de ISO-norm meenemen naar de training.Indien uw bedrijf nog niet in bezit is van deze norm dan kunt u deze bestellen via www.nbn.be of www.nen.nl

Doelstellingen

  • Achtergrond en inhoud
  • Verschil ISO en FSSC 22000
  • Uitleg van de HACCP-principes volgens ISO/FSSC 22000, communicatie, basisvoorwaarden en systeembeheersing
  • Toepassing van de vereisten en normelementen
  • Voorbeelden en oefeningen uit de praktijk

Doelgroep

De training is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het opzetten, invoeren en beheren van het FSSC 22000 zoals kwaliteitsmanagers, leden van het HACCP-team en adviseurs in de levensmiddelen- en/of diervoederindustrie.

Informatie

42286424

Systeem ondervindt momenteel problemen en we werken aan een oplossing. Als u een fout tegenkomt, kom dan snel terug en probeer het opnieuw.
loading...