Normkennis ISO 50001

U krijgt inzicht in de ontwikkeling en de werking van het energiemanagementsysteem

mijn aanbod

Omschrijving

Tip! Deze training wordt ook in Antwerpen, België verzorgd, bekijk hier de planning.

Level 1, basis en introductie

ISO 50001 richt zich specifiek op het terugdringen van energieverbruik van de organisatie, het helpt met besparen van energie en kosten. Met behulp van certificering, van het energiemanagementsysteem, zorgt de organisatie dat zij regelmatig het energiebeheer beoordeelt, evalueert, verbeteringsmogelijkheden identificeert om zo te zorgen voor de continue verbetering. Doordat de norm qua opzet vergelijkbaar met ISO 14001 is het mogelijk om ISO 50001 te integreren in het milieumanagementsysteem.

In deze 1-daagse training krijgen deelnemers inzicht in de ontwikkeling en de werking van het energiemanagementsysteem. Daarnaast wordt er een relatie gelegd met milieuzorg en wettelijke vereisten.

We adviseren de deelnemers om de norm mee te nemen naar de training. Indien uw bedrijf nog niet in bezit is van de norm dan kunt u deze bestellen via www.nbn.be of www.nen.nl

Doelstellingen

  • Gebruiksrichtlijnen en toepassing energiemanagementsysteem 
  • Doelstelling en voordelen ISO 50001
  • Begrippen en benaderingen van energiemanagement
  • Structuur en toepassingsgebied van ISO 50001, met gebruik van de PDCA-cirkel
  • Definities en terminologie van ISO 50001 
  • Informatiebronnen voor energiewetgeving
  • Belangrijkste vereisten van ISO 50001

Doelgroep

De training is bedoeld voor energieverantwoordelijken en medewerkers die betrokken zijn bij het opzetten, invoeren en beheren van een energiemanagementsysteem. Managers die zich willen vertrouwd maken met een energiemanagementsysteem hebben ook nut aan deze training.

Informatie

{9FC355E3-CB89-4758-870A-7DF66BE1B76C}

Systeem ondervindt momenteel problemen en we werken aan een oplossing. Als u een fout tegenkomt, kom dan snel terug en probeer het opnieuw.
loading...