SGS Academy Netherlands - Interne Auditor Voedselveiligheid

Interne Auditor Voedselveiligheid

Het gehele traject van een interne audit wordt doorlopen in relatie met HACCP en ISO 22000 en verificatie van voedselveiligheid

mijn aanbod

Omschrijving

Tip! Deze training wordt ook in Antwerpen, België verzorgd, bekijk hier de planning.

Level 2, planning en implementatie

Een interne audit is een periodieke evaluatie van het managementsysteem. Met als doel te beoordelen of in de praktijk gedaan wordt wat is afgesproken en vastgelegd. Tevens wordt er gekeken of er aspecten zijn die verbeterd kunnen worden. Bevindingen worden door de interne auditor gerapporteerd aan de verantwoordelijken en de auditees waarna follow-up van de auditresultaten volgt.

De trainer neemt, in deze 1-daagse training, het gehele traject van een interne audit met de deelnemer door. Daarbij doen de deelnemers vaardigheden op die nodig zijn bij het uitvoeren van interne audits. En krijgen ze meer inzicht in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in hun rol als interne auditor. Tevens wordt de verificatie van voedselveiligheidsystemen behandeld. De training is gebaseerd op de ISO 19011, dit is de richtlijn voor het uitvoeren van audits van managementsystemen.

Alternatief: Als alternatief voor de interne auditor voedselveiligheid bieden wij ook een algemene auditortraining aan. Beide trainingen zijn gebaseerd op ISO 19011, deze norm geeft richtlijnen voor het uitvoeren van audits van managementsystemen. Hiermee kunnen deelnemers hun kennis toepassen op diverse managementsystemen. Het grootste verschil tussen deze trainingen is de achtergrond van de trainer. 

Doelstellingen

In deze training zullen de deelnemers de vaardigheden aanleren die nodig zijn bij het uitvoeren van interne audits. Daarnaast krijgen de deelnemers meer inzicht in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in hun rol als interne auditor. Het gehele traject van een interne audit wordt in deze training doorlopen. Tevens wordt de relatie met HACCP en ISO 22000 en verificatie van voedselveiligheid

Auditvoorbereiding
- bepaal het doel van de audit
- planning van de audit
- opstellen van vragen

Audituitvoering
- inleidend gesprek
- auditonderzoek
- afsluitend gesprek

Rapportage
- rapporteren van bevindingen
- beslissen over verbeterende maatregelen

Follow-up;
- uitvoeren van verbeterende maatregelen
- vervolgaudit

Doelgroep

De training is bestemd voor medewerkers die betrokken zijn bij het opzetten, invoeren en beheren van de voedselveiligheidssystemen binnen uw organisatie. Daarnaast is de training zeer geschikt voor leden van het managementteam die inzicht willen krijgen in het functioneren van de voedselveiligheidssystemen.

Informatie

{E67FC171-22D1-4F10-B981-9E215A607046}

Systeem ondervindt momenteel problemen en we werken aan een oplossing. Als u een fout tegenkomt, kom dan snel terug en probeer het opnieuw.
loading...